کتاب صوتي آموزش فن بيان
اگر بپذيريم سخنراني يک فرآيند ارتباطات انساني است، پس بايد قبول کنيم که در عصر اطلاعات و ارتباطات، فن بيان و دانستن آيين سخنوري براي تکتک انسانهايي که ميخواهند در پيشرفتهاي ارتباطي قرن بيست و يک سهيم باشند يک ضرورت است.
در قرن بيست و يک هر ساعت در حوزههاي مختلف زندگي بشر، دادههاي عظيمي توليد ميشود که افراد درگير با اين دادهها پس از مرتبسازي و تحليل و بصريسازي اين اطلاعات بايد بتوانند دانش استخراجي از آنها را براي ديگران به رساترين و شيواترين کلام ممکن توضيح دهند. به عبارت بهتر، همه بايد سخنران شوند، چرا که همه نيازمند يکديگرند تا بتوانند در دنياي بزرگ«دادهها»، جايگاه شايسته خود را بيابند.
اما سخنراني مهارتي است که فقط با خواندن حاصل نميشود. نويسندهها با کلمات براي چشمان خوانندگان خود کتاب مينويسند تا آنها مطالب را با چشم بخوانند، اما سخنرانها براي مخاطبين خود صحبت ميکنند تا آنها با گوشهايشان پيامها را بشنوند. بنابراين فقط با کتاب و نوشته نميتوان سخنراني را ياد گرفت، بلکه بايد سخنراني را با سخنراني آموخت!
پرداختن به ظرافتهاي اساسي در صحبتکردن، هماهنگي کلام با زبان بدن، کنترل ترس از سخنراني و اضطراب موقع سخنگفتن در جمع، شناسايي مخاطب، شناخت هدف سخنراني، چگونگي تنظيمکردن متن سخنراني و ... از جمله نکات مهمي است که دکتر حلت در کتاب صوتي آموزش فن بيان به آنها اشاره کرده است.
حدود سي سال است که نام دکتر «احمد حلت» در جامعهي ايران بهعنوان يک سخنران حرفهاي مطرح است. او که رئيس بنياد سخنرانان حرفهاي نيز هست، در طول همهي اين سالها تلاش کرده با سخنانش امواج عشق و انگيزه و آگاهي را در جامعهي ايران منتشر کند. يکي از عواملي که باعث شده او در اين زمينه بتواند موفق عمل کند، فن بيان قوي و قدرت بالاي او در سخنراني است.
توانايي خوب سخنگفتن، مهارتي است که نهفقط براي کساني که قصد دارند روزي تبديل به يک سخنران حرفهاي شوند، بلکه براي بسياري از اقشار مختلف جامعه ضروري است؛ از معلمي که دوست دارد بتواند در مدرسه يا در کلاسهاي آنلاينش موثرتر سخن بگويد تا فروشندگان و بازارياباني که توانايي صحبتکردن مهمترين ابزار کارشان به حساب ميآيد و حتي مردم عادي که دوست دارند زيباتر سخن بگويند تا از اين طريق ارتباطات زيباتري را با عزيزان و افراد پيرامونشان برقرار کنند.
درکتاب صوتي «آموزش فن بيان»، علاوه بر بيان اصول مهم فن بيان، قسمتهايي به نام «حلت نکته» نيز وجود دارد که حاصل تجربيات شخصي دکتر حلت در سالها سخنراني و آموزش است و به نوعي فوت کوزهگري سخنراني محسوب ميشود.
کتاب «آموزش فن بيان» با اين هدف، يعني «آموزش سخنراني با سخنراني» نوشته شده است. نويسندگان کتاب «آموزش فن بيان» به شکلي هنرمندانه فنون و مهارتهاي کليدي سخنراني را در کنار نمونهي سخنرانيهايي که در طي بيش از سي سال تجربهي سخنراني دکتر احمد حلت در اختيار داشتند، به زبان ساده و مکالمهاي و با گفتوگوهاي استاد و مبتدي تشريح کردهاند که بهترين شيوه براي نگارش يک کتاب در مورد سخنراني همراه با ارائهي نمونههاي عملي هم همين سبک مکالمهاي است.
البته کتاب «آموزش فن بيان» با وجود کامل بودن، فقط به مباني سخنراني پرداخته و در اين خصوص حرف براي گفتن بسيار است. اما نسل کنوني بيشتر از هر چيزي به حرفزدن نياز دارد و جهشهاي فناوري، هر چند فاصلهي نسل کنوني و نسلهاي قبلي را چند برابر ساخته، اما در عين حال، همين فناوري به خاطر جذابيتهاي خاص خود نعمت و فرصت گفتوگوهاي حضوري و صحبت در مقابل جمع را از نسل جديد گرفته است.
نسل فعلي بايد گفتوگوي رودرو و بيواسطه حتي با استفاده از فناوريهاي نوين موبايل و اينترنت را دوباره ياد بگيرد. بايد حوصله به خرج دهد و پاي صحبت بزرگان و سخنراني استادان رشتههاي مختلف در گوشه و کنار دنيا بنشيند. از همه مهمتر، بايد خودش سخنران شود و براي اين کار بايد روش ارائهي مطالب و دانش خود به ديگران را ياد بگيرد. اکنون بيشمار انسان در گوشه و کنار دنيا منتظرند تا سخنراني همنوعان خود را در اقصي نقاط دنيا ببينند و بشنوند. سالنهاي سخنراني مجازي شده و به اينترنت منتقل شدهاند و اصول ارائه و سخنراني هم دگرگونيهاي عظيمي را تجربه کرده است.
اينکه چگونه ميتوان اصول يک فرآيند ارتباطاتي کلامي - غير کلامي را با کتاب و نوشته به زبان ساده آموزش داد در نگاه اول کار بسيار دشواري به نظر ميرسد، اما کتاب صوتي «آموزش فن بيان» به خاطر طبيعت گفتوگويي مکالمات استاد مبتدي تا حد رضايتبخشي از عهدهي آن برآمده است.
سخنراني در مقابل جمع يک فرآيند ارتباطي پيچيده، پويا، زنده، هوشمند و تکاملي است که تمامي عناصر ذهني، رواني، هيجاني و رفتاري سخنران و مخاطبان در آن به صورت دوسويه در حال تعامل و تبادل اطلاعات با يکديگر هستند. هر چند بخشي از کتاب «آموزش فن بيان» به مشکلات شناختي و رواني مربوط به سخنراني در جمع پرداخته، اما جاي ترديد نيست که حرف براي گفتن در مورد اين بخش فراوان است.
البته در کتاب «آموزش فن بيان» به موضوع وسايل سمعي و بصري مورد استفاده در جلسات رسمي سخنراني و همچنين نرمافزارهاي مورد استفاده براي ارائهي اطلاعات پردازشي روي پردههاي نمايش سالن سخنراني مانند نرمافزار معروف پاورپوينت و نظاير آن پرداخته نشده است. کتاب «آموزش فن بيان» مباني سخنراني در قرن بيست و يک را تشريح ميکند و براي آموزش سخنراني هم شيوهي نو و خلاقانهاي را برگزيده است.
با خواندن کتاب «آموزش فن بيان» شما اصول پايهاي سخنراني را ياد خواهيد گرفت. بعد از خواندن اين کتاب، با جرات و اعتماد به نفس، اولين سخنراني خود را ضبط و روي شبکههاي صوتي و ويديويي اينترنت منتشر خواهيد ساخت. اين همان اتفاقي است که بايد بيفتد.
در قرن بيست و يک، هر انساني بايد سخنران شود و صدا و پيام خود را به گوش ديگران برساند. انسانها براي اينکه در عصر انفجار اطلاعات و ارتباطات تنها نمانند، بايد شنيده و ديده شوند و از طريق فناوريهاي نوين همديگر را پيدا کنند. آغاز اين ارتباط يادگيري شيوهي درست صحبت و سخنراني براي جمع است. کتاب «آموزش فن بيان» سريعترين روش ممکن براي يادگيري سخنراني به کمک سخنراني است.
به دليل استقبال و درخواست شما، کتاب «آموزش فن بيان» نوشته دکتر حلت توسط تيم حرفهاي موج کتاب صوتي هم شده. مهيار ستاري گوينده خوش صداي کتاب صوتي «آموزش فن بيان» است.
شما ميتوانيد کتاب آموزش فن بيان را به سه روش زير سفارش دهيد:
از طريق سايت موفقيت :
www.movafaghiat.com
پيام به شماره زير در واتساپ يا تلگرام مجله موفقيت: 0135708-0990
تماس با دفتر مرکزي مجله موفقيت:22183030-021
موفقيت حق شماست