هدف و مقصود رنگ خیلی فراتر از ظاهر زیبایش است
رنگها انرژی دارند
میدانی اولینبار چه زمانی با دنیای رنگها آشنا شدی؟ زمانی که در رحم مادرت و در محیطی صورتیرنگ در امنوامان بودی. در دوران کودکی هم با ارتباط با رنگها بود که اولین مرحله شیرین یادگیری را تجربه کردی. وقتی هم به مرحله بزرگسالی رسیدی، خاطرات خوشایند یا ناخوشانید تو با مفاهیم رنگی درهم تنیده بود. بهاینخاطر است که همیشه بعضی از رنگها را دوست داری و از بعضی از آنها متنفر هستی. خودت هم از این موضوع سر در نمیآوری و این فقط چیزی است که مغز تو بهطور طبیعی طیفی از رنگها را میپذیرد و طیفی از آنها را هم رد میکند.
نکته مهم ایناست که هر رنگی انرژی ارتعاشی و طول موج خاص و متفاوتی دارد که بهطور منحصربهفرد و عمیقی بر روی سلامتی روح و روان تو تاثیر میگذارد. به عنوان مثال: رنگ قرمز، رنگی پر از انرژی است که تو را قدرتمند و با اعتمادبهنفس میکند. رنگ آبی، خاصیت تسکین و آرامبخشی دارد که ذهنت را آرام میکند و تو را از نگرانی مداوم نجات میدهد.
وظیفه رنگدرمانها این است که با استفاده از رنگ، نشاط، سلامتی جسمی و روحی را به زندگی مردم وارد کنند و همچنین چاکراها (مناطق هفتگانه انرژی بدن) را با رنگ مورد نیاز بدن به حالت تعادل در آورند. البته خودت هم میتوانی رنگدرمان خود شوی و با توجه به اینکه چه رنگی مورد نیاز بدنت است، شادابی و سلامتی را به خودت هدیه دهی. میتوانی اینکار را با انتخاب رنگهایی که در خانه داری، لباس و یا زیورآلات رنگارنگ، از طریق تمرکز بر روی رنگی خاص انجام دهی.
انرژی رنگها
به مفاهیم رنگهای زیر دقت شود:
آبی: تسکیندهنده روح ناآرام و مشوش است. اگر احساس میکنی بسیار آشفته و بههمریخته هستی، روی این رنگ تمرکز کن. آبی، رنگ ارتباط هم است. اگر در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داری، از این رنگ استفاده کن و لباس آبی بپوش.
قرمز: رنگی تحریککننده و انرژیزا است. زمانیکه احساس خستگی و بیحوصلگی میکنی، حتما لباس قرمز بپوش. رنگ قرمز به تو اعتمادبهنفس میدهد. البته استفاده بیشازحد از این رنگ موجب تناقض و عصبانیت و خشم مشده و یا به مناظره ختم میشود.
سبز: اگر احساس استرس و فشار عصبی میکنی، پوشیدن رنگ سبز حال تو را متعادل میکند. قدم زدن در پارک و جاهای سرسبز، فشار خون را پايین میآورد و موجب تسکین اعصاب میشود.
زرد: این رنگ زیبا ذهن تو را تحریک میکند و موجب تمرکز حواس میشود. زرد، رنگ هوشمندی و خلاقیت است. وقتی میخواهی درس بخوانی، مطالعه کنی و یا مشکلی را حل کنی، لباس زرد بپوش و اطراف خودت را از رنگ زرد پر کن.
بنفش: این رنگ تو را به بعد معنویات وصل میکند. در موقع مراقبه از این رنگ استفاده کن تا در آرامش خاصی قرار بگیری. رنگ بنفش باعث تقویت شموشهود تو میشود و ارتباط تو را با خالق هستی بیشتر میکند.
اگر عادت کردهای همیشه از رنگهای یکنواخت استفاده کنی، بهتر است در اینمورد تجدیدنظر کنی. از اینطریق حالوهوای خودت و در نتیجه سبک زندگیات را تغییر میدهی.
گاهی اوقات وقتی روی رنگ بهخصوصی تمرکز کنی، موقعیتهایی را به زندگی جذب میکنی. مثال: با رنگ صورتی عشق، با رنگ بنفش بصیرت و با رنگ آبی برقراری ارتباط را جذب میکنی.
سفید: این رنگ برای از بین بردن انرژیهای منفی مفید است. هر موقع احساس میکنی که منفیگرا شدهای و یا انرژی منفی دیگران روی تو تاثیر میگذارد، تجسم کن هالهای از رنگ سفید دوروبرت را احاطه کرده است و تو این رنگ را تنفس میکنی.
چگونه از رنگها استفاده کنیم؟
راحتترین راه برای رنگدرمانی این است: درمورد رنگی که دوست داری یا از آن خوشت نمیآید، فکر کن. آیا رنگ قرمز را دوست داری ولی از سبز کمرنگ متنفری؟ در این صورت یعنی که تو طبیعتا فردی برونگرا هستی (به خاطر عشق به رنگ قرمز) اما لازم است کمی هم به خودت بیايی و هماهنگی درونی را هم پیدا کنی.
به مفاهیم رنگهایی که تو را مجذوب خود میکنند، توجه کن و ببین که آيا خاصیت آنها برای تو مناسب است؟
حتما رنگدرمانی را جزو عادات روزانهات قرار بده. توجه کن که لباس و رنگ منزل تو میتواند حالوهوای تو را کاملا تغییر دهد. استفاده کمی از قرمز در بخش ناهارخوری، مثلا زیربشقابیهای قرمز باعث تحریک اشتها میشود. از به کار بردن رنگ قرمز بیشازحد برای رنگآمیزی دیوارها و وسايل خانه پرهیز شود، چون موجب بیقراری و خشم میشود.
زنگ زرد یا نارنجی برای مواقع مطالعه بسیار خوب است. میتوانی برای بهرهمند شدن از مزایای این رنگها، شمع زرد یا نارنجیرنگ روشن کنی. رنگ سبز و آبی برای اتاق خواب و نشمین، رنگهای بسیار مناسبی خواهند بود.
یادت باشد که رنگها نقش مهمی در زندگیات دارند؛ آنها میتوانند نقطهنظراتت را فرم دهند و تو را آرام و هشیار کنند. هر چند تا به امروز آنچنان که لازم بوده به رنگها توجهی نداشتی و از نقش اساسی آنها در زندگیات بیخبر بودی، از این به بعد با انتخاب آگاهانه تکتک رنگها میتوانی سلامت روحی و جسمی خود را تضمین و نشاط را به زندگیات بیاوری.