
ورزش مغز - کوکولوژی
این بار شما دکتر باشید!
در مسیر زندگی، هیچ راه گریزی از امیال و خواستهها وجود ندارد. همه ما از زمان کودکی تا زمان بزرگسالیمان همواره آرزوها، خواستهها و دغدغههایی داشتهایم؛ مثلا وقتی خردسال بودیم، دلمان میخواست بزرگ شویم، دلمان یک دوچرخه نو میخواست، دلمان میخواست در امتحان فارسی نمره 20 بگیریم و... وقتی هم که وارد دوران بزرگسالی شدیم، با آرزوها و خواستههای مربوط به این دوران از زندگیمان مواجه شدیم. در هر حال، تمایل به داشتن یک زندگی مطلوب و ایدهآل در تمامی انسانها وجود دارد و با وجود اینکه این تمایل در مواردی ممکن است آنها را به سوی احساس یاس و ناامیدی سوق دهد، در بیشتر موارد میتواند به عنوان نیروی محرکهای عمل کند که انسانها را برای رسیدن به اهداف خود و موفقیت و پیشرفت در زندگیشان به حرکت وا میدارد. قطعا هیچکس در زندگیاش بهتنهایی موفق نمیشود و همواره موفقیتها و پیشرفتهایش را با کمکگرفتن از توصیههای خردمندانه دیگران و حتی نقد سرسختانه از سوی آنها به دست میآورد.
به تمام اوقاتی فکر کنید که در زندگیتان با بحرانهایی مواجه شدهاید و برای پشتسرگذاشتن آنها از راهنماییها و حمایتهای دیگران استفاده کردهاید. حال با خودتان بیندیشید که اگر زمانی برسد که بخواهید دیگران را حمایت کنید و یا در راه رسیدن به اهدافشان آنها را یاری کنید، چه اقدامی میکنید؟
تصور کنید که یک رواندرمانگر هستید و به دیگران خدمات رواندرمانی و مشاوره خصوصی ارائه میدهید. در چه اتاقی جلسات رواندرمانیتان را برگزار میکنید؟
- الف) دفتر کاری ساکت و آرام که حریم خصوصی هم دارد
- ب) دفتر کاری جادار و روشن
- ج) دفتر کاری با فضایی آرامبخش و تمامی امکانات لازم
- د) دفتر کاری ساده و بزرگ
تصور کنید که اولین مراجعهکنندهتان وارد میشود. او میخواهد درباره چه مشکلی با شما صحبت کند؟
الف) مشکل کاری ب) شکست عشقی ج) رشد شخصی
در مقابل بیمارتان مینشینید و به او یک مشاوره حرفهای را ارائه میدهید. بیمارتان در برابر مشاوره شما چه واکنشی نشان میدهد؟
- الف) او به تمام حرفهایتان با دقت و تمرکز گوش میکند
- ب) با خیرهسری و لجبازی با شما به بحث و جدل میپردازد و همواره سعی میکند تا روی نظرات خودش پافشاری کند
- ج) او به تمام صحبتها و راهنماییهای شما با دقت گوش میکند و همه آنها را میپذیرد، اما به محض خروج از دفتر کاری شما، تمام آنها را فراموش میکند
شما در ساعات اداری و در دفتر کارتان به سر میبرید و مشغول انجام کارهای نوشتاریتان هستید که شخصی وارد دفتر شما میشود. فرد واردشده چه کسی است؟
الف) یکی از دوستانتان ب) یکی از همکارانتان
ارزیابی و تفسیر آزمون
1) دفتر کاری که شما آن را توصیف کردید، نشاندهنده چیزی است که شما احساس میکنید آن را در زندگیتان گم کردهاید. اگر یک دفتر کاری ساکت و آرام را توصیف کردید که دارای حریم خصوصی است و امکان تفکر و تمرکز عمیق شما را به عنوان یک رواندرمانگر روی صحبتهای مراجعهکنندهتان فراهم میکند، به نظر میرسد که شما زندگی آرامی ندارید و در این زندگی اصلا به حریم شخصیتان احترام گذاشته نمیشود و در نتیجه تمرکز روی مسائل زندگی برایتان میسر نیست.
اگر یک دفتر کاری جادار و روشن را تصور کردید که کندوکاوکردن در آن آسان است، احتمال میرود که محیط زندگیتان شلوغ و نامرتب بوده و مشغله ذهنیتان هم بسیار زیاد است. تمام این موارد هم باعث میشوند که نتوانید برای حل مسائلی که با آنها روبهرو میشوید، راهحل درستی بیابید. اگر یک دفتر کاری را تصور کردید که فضایی آرامبخش با تمام امکانات دارد، به نظر میرسد که محیط زندگی شما فاقد امکانات رفاهی است و همین مسئله آرامش را از شما گرفته است.
در نهایت اگر دفتری را تصور کردید که ساده و بزرگ است و در آن یک کاناپه قرار دارد و شما میتوانید در صورت خستگی پاهایتان را روی آن دراز کرده و استراحت کنید، احتمالا شما انسانی بسیار تلاشگر هستید و آنقدر برای انجام کارهایتان و رسیدن به اهدافتان در زندگی تلاش میکنید که در پایان کارها و تلاشهایتان دوست دارید فارغ از مشغلههای بیرونی، استراحتی عمیق را در یک مکان راحت تجربه کنید.
2) مشکل شخصی که به عنوان مراجعهکننده نزد شما آمده است، در واقع به میزان اضطرابها و نگرانیهایی اشاره میکند که شما در مورد مسائل مختلف با آنها روبهرو هستید. اگر مشکل مراجعهکننده شما، مشکل کاری بوده است، به نظر میرسد که شما در محیط کاریتان چالشهایی دارید و کنارآمدن با آنها و گذرکردن از آنها برایتان دشوار است؛ پس به دنبال راهحل و راهنمایی هستید. اگر مشکل مراجعهکننده شما شکست عشقی بوده است، احتمالا شما در زندگیتان و در زمینه عاطفی دچار مشکل هستید یا ممکن است با شریک عاطفیتان به بنبست رسیده باشید.
بهتر است اگر در این مورد به مشکل برخورد کردهاید، حتما از راهنماییهای یک فرد آگاه استفاده کنید. اما اگر مشکل مراجعهکننده شما در زمینه رشد شخصی بود، شما به پیشرفت خودتان و اهمیت کار بر روی شخصیتتان بسیار اهمیت میدهید و فکر میکنید که باید در این زمینه بیشتر روی خودتان کار کنید. مشاورهای که شما به مراجعهکنندهتان ارائه میدهید در واقع پاسختان به چالشی است که خودتان با آن مواجه هستید.
3) واکنش فرد مراجعهکننده به مشاوره شما نشاندهنده این است که آیا خودتان میتوانید توصیهها و راهنماییهای مطلوب و کاربردی را که به شما ارائه میشوند، بپذیرید یا نه. اگر مراجعهکننده شما به تمام حرفهایتان با دقت و تمرکز گوش میکند، به نظر میرسد که شما فردی انعطافپذیر هستید و وقتی کسی راهنماییتان میکند، حرفهایش را با دل و جان و با دقت و تمرکز فراوان گوش داده و سعی میکنید آنها را به بهترین نحو به کار بگیرید.
اگر مراجعهکننده شما راهنماییهایی را که به او ارائه میدهید، رد میکند و با خیرهسری و لجبازی با شما به بحث و جدل میپردازد و همواره روی نظرات خودش پافشاری میکند، به نظر میرسد که شما انسانی یکدنده و لجباز هستید و حاضر نیستید نظرات و راهنماییهای دیگران را بشنوید و همواره و تحت هر شرایطی، روی تفکرات و نظرات خودتان پافشاری میکنید.
اگر فرد مراجعهکننده به تمام صحبتها و راهنماییهایتان با دقت گوش میکند و همه آنها را میپذیرد، اما به محض خروج از دفتر شما، تمام آنها را فراموش میکند، به نظر میرسد که شما انسانی سطحی نگر و فراموشکار هستید و با وجودی که به صحبتها و راهنماییهای مخاطبتان با دقت گوش میدهید، بعد از مدتی تمام آن راهنماییها را فراموش میکنید. اگر این مسئله در مورد شما صادق است، بهتر است در رفتارتان تجدیدنظر کنید.
4) شخصی که در ساعت کاری به یکباره وارد دفترتان شد، کسی است که در زندگیتان باعث ایجاد بیشترین میزان نگرانی و استرس در شما میشود. اما این الزاما به این معنا نیست که او مزاحم است و شما حتما باید از او دوری کنید و فاصله بگیرید. توجه داشته باشید که در بعضی از موارد، ارتباط و همدلی با بعضی از این افراد نشاندهنده خرد شماست.