menu button
سبد خرید شما
مزایا و معایب مهاجرت
سولماز فروتن  |  1404/02/23  | 

مزایا و معایب مهاجرت

از دیدگاه سایت economicshelp

مزایای مهاجرت


  • بالا‌رفتن خروجی اقتصادی و استانداردهای زندگی: مهاجرت موجب افزایش وسعت نیروی کار و ظرفیت تولید اقتصاد می‌شود. مهاجرت، رشد اقتصادی بالاتر و افزایش درآمد حاصل از مالیات و پتانسیل مخارج دولتی را به دنبال دارد.


  • کارآفرینان احتمالی: مهاجران معمولا با ثروتی وارد یک منطقه می‌شوند؛ ازاین‌رو اشتیاق بیشتری برای تلاش‌کردن و خلق چیزهای جدید برای خودشان دارند. همچنین افرادی که تمایل به ترک کشور خود و کارکردن در یک کشور بیگانه را دارند، بلندپروازتر هستند و برای خطرکردن ذوق و شوق دارند. در نتیجه نیروی کار فعال به شمار می‌آیند. مهاجران جوان و فعال اغلب کارآفرین می‌شوند و کسب‌و‌کار خود را با محصولات نوآورانه به راه می‌اندازند. اقتصاد کشور آمریکا از جمله مثال‌هایی است که نشان می‌دهد چگونه مهاجران به این کشور آمدند و شرکت‌های کلاسیک آمریکایی را راه‌اندازی کردند، استانداردهای زندگی را بالاتر بردند و گزینه‌های بیشتری را برای ارائه‌ی محصولات و خدمات به دیگران فراهم کردند. به‌عنوان‌مثال، پدر «استیو جابز» اهل سوریه بود. «الکساندر گراهام بل» اسکاتلندی بود. «جف بزوس»، بنیان‌گذار آمازون، از پدری کوبایی متولد شده بود و «سرگئی برین»، بنیان‌گذار شرکت گوگل هم یک مهاجر روس است.


  • افزایش تقاضا و رشد: ترسی که وجود دارد این است که مهاجران فرصت‌های شغلی را از مردم محلی بگیرند، چرا که تعداد مشاغل موجود یک رقم ثابت است. در‌حالی‌که این‌طور نیست و اگر مهاجران به یک کشور جدید سفر کنند و شغلی به دست بیاورند، پول خود را هم در کشور مقصد خرج خواهند کرد و تقاضاهای جدیدی را در زمینه‌ی کالا و خدمات پدید خواهند آورند. بین سال‌های 1900 تا 1915 میلادی حدود 15 میلیون نفر به کشور آمریکا مهاجرت کردند، اما نرخ بیکاری در پایین‌ترین حد خود و رشد اقتصادی به بالاترین حد خود رسید. مهاجرت عامل مهمی در افزایش سریع نرخ رشد بوده است.


  • نیروی کار با مهارت‌های برتر: در کشور انگلیس، مهاجران ویژگی‌های مهارتی و تحصیلی بیشتری دارند. به‌عنوان‌مثال، تنها 20 درصد از مردم این کشور تا سن 21 سالگی یا پس از آن تحصیلات خود را به اتمام می‌رسانند، اما این رقم درباره‌ی مهاجران 53 درصد است! مهاجرت از طریق جذب مشاغل با مهارت‌های بالا، ظرفیت‌های شغلی را پر کرده و به افزایش درآمدهای مالیاتی کمک می‌کند.


  • سود خالص برای درآمدهای دولتی: چون مهاجران معمولا جوان‌تر و فعال‌تر از مردم بومی هستند، سود خالصی را برای دولت تولید می‌کنند. افراد شاغل مالیات می‌پردازند، اما امتیازهایی مانند تحصیلات و حقوق بازنشستگی دریافت نمی‌کنند. جوانان همچنین کمتر از سالمندان از خدمات سلامت استفاده می‌کنند.


  • مقابله با افزایش سن جمعیت: اقتصاد غرب به علت کاهش زادوولد و بالارفتن سن با بحران جمعیت دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. در نتیجه نسبت جمعیت سالمند به نیروی کار جوان افزایش یافته است. این بحران موجب افزایش فشار روی خدمات اجتماعی، درآمدهای مالیاتی و هزینه‌های دولت می‌شود. مهاجرت موثرترین سیاست برای مقابله با بحران پیری جمعیت است، چرا که کمبودهای خدمات سلامت و مراقبت‌های اجتماعی را با نیروی کار جوان که به منابع مالی دولت کمک می‌کنند جبران می‌کند.


  • انعطاف بیشتر در بازار کار: مهاجران به‌شدت فعال هستند و وقتی دستمزدها بالاست و تقاضا برای نیروی کار زیاد است، با تامین نیروی کار به جلوگیری از فروپاشی اقتصاد کمک می‌کنند. بااین‌وجود، اگر اقتصاد دچار رکود شود، مهاجرت جواب عکس می‌دهد و افراد به‌جای ماندن و تلاش‌کردن به زادگاه خود بازمی‌گردند.


  • حل کمبودهای مهارتی: اگر اقتصاد یک کشور در زمینه‌ی نیروی متخصص، مانند پزشکان و پرستاران، دچار کمبود شود، تعلیم‌وتربیت نیروی کار جدید سال‌ها زمان می‌برد و نظام سلامت از عهده‌ی مخارج چنین انتظار طولانی‌مدتی برنمی‌آید. مهاجرت می‌تواند به‌سرعت این کمبود نیروی کار متخصص را جبران کند.


  • پر‌شدن خلأهای شغلی نامطلوب: برخی جایگاه‌های شغلی به علت دستمزد اندک یا پرستیژ کاری پایین به‌سختی توسط افراد محلی اشغال می‌شوند. مثلا کشاورزان اغلب برای برداشت محصول از مهاجران کمک می‌گیرند. کاهش مهاجرت در سال 2019 موجب شد برداشت محصول در کشور انگلیس دچار مشکل شود، چون استخدام نیروی کار به‌صورت فصلی امکان‌پذیر نبود. همچنین زمانی که مشاغل با مهارت‌های کمتر توسط مهاجران اشغال شوند، مردم محلی می‌توانند به کارهایی با تخصص بالاتر مشغول شوند.


  • جامعه‌ی چند‌فرهنگی: عده‌ای معتقدند مهاجرت علاوه بر تاثیر بر اقتصاد، منجر به بروز تنوع فرهنگی می‌شود. همه‌ی کشورهای مهاجرپذیر، ویژگی‌هایی از فرهنگ بیگانه، از دستور آشپزی، موسیقی و ادبیات گرفته تا ویژگی‌های سیاسی را به خود گرفته‌اند.




معایب و هزینه‌های مهاجرت


  • تاثیر منفی بر دستمزدهای واقعی: می‌گویند نیروی کار مهاجر موجب تحمیل فشار روی دستمزدها می‌شود. با افزایش تعداد کارگران غیرمتخصص در کارخانه‌ها، ظرفیت‌های شغلی با حداقل دستمزد پر می‌شوند. بین سال‌های 2010 تا 2018 نرخ بالای مهاجرت به کشور انگلیس موجب رکود رشد دستمزدهای واقعی در این کشور شد. این تاثیر منفی روی حقوق‌های اندک و کسانی که تحصیلات پایین‌تری داشتند بیشتر بود.


  • سقوط تولید ناخالص داخلی: طرف‌داران مهاجرت اغلب به این مسئله اشاره می‌کنند که مهاجرت چگونه به افزایش تولید ناخالص داخلی واقعی کمک می‌کند. اما اگر مهاجران از قشر غیرمتخصص باشند موجب سقوط تولید ناخالص داخلی خواهند شد.


  • بیکاری سازمانی: مهاجرت می‌تواند موجب جایگزینی نیروی کار محلی و بیکار شدن آن‌ها شود. به‌عنوان‌مثال، اگر مهاجران با حقوق پایین‌تر حاضر به کارکردن باشند، مردم محلی برای به‌دست‌آوردن موقعیت‌های شغلی بالاتر دچار مشکل می‌شوند.


  • فشار خدمات عمومی: مهاجرت و افزایش جمعیت موجب افزایش فشار روی خدمات اجتماعی مانند مدارس، بیمارستان‌ها، جاده‌ها و حمل‌و‌نقل عمومی می‌شود. رشد بیشتر جمعیت با افزایش سود مالیاتی، هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. اما مهاجرت مناطق مخصوصی (مثلا شهرهای مرزی) را هدف قرار می‌دهد. خدمات رفاهی برای مردم محلی کاهش می‌یابد، چون سرعت افزایش جمعیت از سرعت ساخت مدرسه بیشتر می‌شود. البته اگر مهاجران به‌صورت مساوی در نقاط گوناگون پخش شوند این مشکلات قابل‌پیشگیری هستند. به‌عنوان‌مثال، قسمت‌هایی از کشور اسکاتلند دچار کمبود جمعیت هستند، اما مهاجران اغلب جذب شهرهای پرجمعیت مانند لندن می‌شوند.


  • هزینه‌های اسکان: اگر مهاجران در مناطقی با محدودیت اسکان ساکن شوند، هزینه‌ی اجاره و قیمت خانه به‌صورت تصاعدی بالا رفته و استانداردهای زندگی کاهش می‌یابد. همچنین به علت افزایش هزینه‌ی اسکان، جمعیت مهاجر و محلی هر دو دچار مشکل می‌شوند؛ مخصوصا مثلا در شهرهایی مانند لندن که پیداکردن جای جدید برای ساخت‌و‌ساز دشوار است.


  • ناهماهنگی ناشی از افزایش سرعت مهاجرت: در‌حالی‌که عده‌ای چندفرهنگی‌شدن جامعه ناشی از مهاجرت را می‌پسندند، برخی دیگر از این تغییر چندان استقبال نکرده و احساس می‌کنند فرهنگ و پیشینه‌ی آن‌ها با حضور مهاجرانی که با جامعه‌ی فعلی‌شان سازگار نیستند به خطر می‌افتد. این اتفاق مخصوصا زمانی دردسرساز می‌شود که مهاجران حاضر نیستند زبان محلی را یاد بگیرند، دین و سیستم اعتقادی متفاوتی دارند و در جوامع جداگانه‌ای زندگی می‌کنند.


نتیجه‌گیری

مهاجرت اغلب در جوامعی که سرعت آن در آنجا پایین است خوشایند نبوده و کشورهایی که آمار مهاجرت بالایی دارند از مزایای آن بهره‌ی بیشتری می‌برند. علت مهاجرت مهم است و مهاجرت برای کار با مهاجرت به قصد تحصیل تفاوت داشته و مزایا و معایب آن هم بستگی دارد به اینکه فرد برای انجام چه کاری مهاجرت می‌کند. 


نویسنده :  تیوان پتینگر 

آخرین مطالب


مشاهده ی همه

معرفی محصول از سایت موفقیت


مشاهده ی همه

دیدگاهتان را بنویسید

footer background