
احمد حلت |
1403/12/07 |
10 راهکار از دکتر احمد حلت برای روزهای دور از کار
احتمالا شما هم مثل میلیونها انسان دیگر روی زمین، تجربه روزهای بیکاری و گشتن به دنبال شغل را داشتهاید. شاید هنوز آن را تجربه نکردهاید و یا قرار است در آینده با آن مواجه شوید. در هر صورت هر چه که شناخت شما از شرایط و حالات روزهای بیکاری بیشتر باشد، مواجهه بهتری با این موضوع خواهید داشت. بسیاری از کارشناسان، جامعهشناسان و روانشناسان معتقدند که بیکاری میتواند زمینهساز شرایط بحرانی در زندگی فرد باشد. به طور کلی انسان زمانی که احساس مفیدبودن و کارآمدی را در خود نبیند، مستعد کشیدهشدن به راههایی است که آسیبهای فراوانی در آن تهدیدش میکنند.
در این بخش 10 راهکار از دکتر «احمد حلت» را میخوانیم که در آن سعی شده ما را به عنوان کسی که در این شرایط قرار دارد، نسبت به خطرات و حتی فرصتهای حاصل از بیکاری آگاه کند.
- از دوستان ناباب، محیطهای ناسالم و فعالیتهای مخرب دوری کنید. در دوران بیکاری انسان مستعد انتخابها و عملکردهای اشتباه است. از گرفتاری به این موارد پرهیز کنید.
- بیکاری با همه بدیهای خود فرصت فوقالعادهای برای کسب دانش است. اگر مهارت و دانش شما در این دوره افزایش یابد، شانس خود را برای بهدستآوردن کاری بهتر بالا خواهید برد.
- به بیکاری عادت نکنید. تنبلی، کرختی، بیانگیزگی و بیتفاوتی بدیهیترین آثار بیکاری هستند که در صورت تداوم، خیلی زود شما را گرفتار خود میکنند.
- حتما در این دوره چند عادت جدید را به برنامه روزانه خود بیفزایید. زود بیدارشدن و ورزشکردن از مهمترین و ارزشمندترین اموری هستند که میتوانند شما را سالم و سرپا نگه دارند.
- در هیچ شرایطی ناامید نشوید. ممکن است از دهها موقعیت کاری جواب رد بشنوید، ولی فراموش نکنید که این آنها بودهاند که شانس همکاری با شما و بهرهگیری از تواناییهای شما را نداشتند. پس بدون کمشدن انگیزهتان، به جستوجوی خود ادامه دهید.
- چشمانداز خود را فراموش نکنید. اگر اهداف بزرگی دارید، اجازه ندهید بیکاری شما را مجبور کند به سراغ کاری بروید که شما را از اهدافتان دورتر میکند.
- تواناییهای خود را کشف کنید. شاید شما تنها یک مهارت را در خود سراغ دارید و همه تخممرغهای خود را در همان سبد میچینید، اما هیچ کار مناسبی پیدا نمیکنید. درحالیکه ممکن است مهارت و توانایی شما در زمینه دیگری، خیلی بیشتر و بهتر و پولسازتر از چیزی باشد که فکر میکنید.
- اجازه ندهید که افکار منفی و حرفهای دیگران شما را مایوس کند. از کجا معلوم که آنها اگر در موقعیت شما بودند، وضعشان بهتر از شما بود. یادتان باشد سادهترین کار ممکن نقد روش زندگی دیگران است.
- انتظاراتتان را از خودتان بالا نبرید. هر کس توانایی و امکانات خاص خودش را دارد و قرار نیست در همه حال معجزه کند. پس آرامش خود را حفظ کنید و برخی اتفاقات را به زمان بسپارید.
- از مقایسه خود با دیگران دست بکشید. موفقیت و شکست هر کسی حاصل چهارچوب زندگی آن فرد است. هیچ کس بهتر یا بدتر از شما نیست و شما نهایتا میتوانید الگوهای مناسبی از تجربیات موفق دیگران را در ذهنتان ایجاد کنید.


کتابِ خوب بخوانیم

غار موزهی استاد وزیری؛ تنها موزهی خصوصی ایران در لواسان

یک روز در ساحل
