تا پول داری، رفیقتم!!!
حقایقی در باب تاثیر پول در روابط
آیا شما از آن دسته افرادی هستید که دائما با همسرتان به خاطر مسائل مالی مشاجره میکنید؟ مطمئن باشید که تنها نیستید! وقتی مسائل مالی و مسائل مربوط به زندگی زناشویی در کنار هم قرار میگیرند، مجبور میشوید که یکسری ترفند مهم را یاد بگیرید تا دچار مشکلات بزرگ نشوید. آیا میدانستید که «پول» یکی از مهمترین عوامل دعوا و مشاجره بین زوجین است؟ اگر دلایل طلاق تمام زوجها را بررسی کنید، میبینید که دومین عامل طلاق در دنیا، بعد از خیانت، مسئله پول است.
بسیار واضح است که یک ازدواج موفق و پایدار، نیاز به زمان و کارکردن دارد. اصلا مهم نیست که چقدر عاشق همسرتان هستید؛ ایجاد یک تعادل بین نیازهای مالی و زندگی زناشویی، یک کار بسیار دشوار و البته مهم است. در این مقاله به هفت اشتباهی که زوجین در زندگی زناشویی در برابر مسائل مالی مرتکب میشوند، اشاره شده است؛ در پایان هرکدام از آنها هم یک راهکار اساسی پیشنهاد شده است که با بهکارگیری هر کدام از آنها میتوان گام بزرگی در راستای حل مشکلات برداشت.
داشتن حسابهای بانکی جداگانه
برخی از زوجین تصور میکنند که بهترین راه برای دورشدن از دعوا و مشاجره بر سر مسائل مالی، داشتن دو حساب بانکی کاملا جدا و مستقل است. هر کدام به طور جداگانه قبضهای خود را پرداخت میکنند و با موجودی حساب هم هیچ کاری ندارند. ممکن است در مدت زمان کوتاه، این کار بر روابط آنها هیچ تاثیری نگذارد، اما در درازمدت باعث ایجاد مشکلات بزرگ مالی بین آنها خواهد شد.
پیشگیری:
ازدواج یعنی ایجاد یک همکاری متقابل. در واقع بعد از ازدواج، زن و مرد به یک نفر تبدیل میشوند و هردوی آنها به یک اندازه باید در مورد پولهای خود تصمیمگیری کنند. اینکه تمامی قبضها به دو قسمت تقسیم شود و زن و مرد هر کدام به طور کاملا جداگانه هزینههای مربوط به خود را بپردازند، یک ایده بسیار ابتدایی و نادرست است که فقط در روابط، مشکل و تنشهای بیمورد ایجاد خواهد کرد. حسابهای بانکیتان را از هم جدا نکنید و تمام پولهایتان را در یک حساب مشترک نگه دارید و با توجه به کل پولی که در آن حساب دارید، برای امور مالی زندگی مشترک خود تصمیمگیری کنید.
داشتن سبک زندگی کاملا متفاوت
زوجینی را تصور کنید که یکی از آنها برای خرید پوشاک مورد نیاز خود، به سراغ جنسهای تخفیفخورده و ارزانقیمت میرود؛ درحالیکه دیگری عاشق خرید لباسهای مارکدار با حداکثر قیمت ممکن است! اگر شما درآمدی دارید که پاسخگوی هزینه سلیقههای گرانقیمت شما نیست، این مسئله یک مشکل بزرگ در زندگی شما ایجاد خواهد کرد.
پیشگیری:
مهمترین مسئله در ازدواج، سازش است. اگر یکی از شما همیشه عادت دارد که لباسهای مارکدار و گرانقیمت بخرد، بهدنبال خرید از فروشگاهی باشید که با حداکثر تخفیف ممکن، این اجناس را در اختیار مشتریان قرار میدهد؛ زیرا نکته مهم اینجاست که سبک زندگی شما باید کاملا متناسب با درآمد شما باشد، نه متناسب با آن چیزی که با تمام وجود آرزویش را دارید! ممکن است دلتان بخواهد که همانند یکی از بلاگرها یا اینفلوئنسرهای اینستاگرامی لباس بپوشید، اما اجازه ندهید که تمام سبک زندگی و تفکرتان تحتتاثیر عکسهای نمایشی چنین افرادی قرار بگیرد؛ مخصوصا زمانی که رقم حساب بانکیتان، به تعداد کافی، صفر ندارد!
تبدیلشدن تفاوتهای شخصیتی به اختلافات و درگیریهای زناشویی
طرز فکر افراد در رابطه با چگونه هزینهکردن پول، کاملا متفاوت است. اصولا این اختلاف بین اکثر زن و شوهرها وجود دارد. یکی از زوجین ممکن است هنگام هزینهکردن، تمام حواسش به قیمتها باشد و بر اساس قیمت تصمیم بگیرد که چه چیزهایی را بخرد یا چه چیزهایی را حذف کند. اما دیگری هیچ توجهی به قیمتها نداشته و بدون تمرکز به اعداد درجشده به عنوان قیمت روی کالا، آنها را آزادانه میخرد. یکی از زوجین ممکن است اهل پساندازکردن باشد و دیگری عاشق هزینهکردن تمام پولها. تا زمانیکه این مسئله مشکلات اساسی در زندگی زناشویی ایجاد نکند، موضوع مهمی محسوب نمیشود؛ اما زمانی که یکی از زوجین ظرفیت تحمل چنین چیزی را ندارد و از طرف مقابل توقع دارد که همانند او رفتار کند یا زمانیکه یکی از زوجین تصمیم میگیرد که از تقبل هزینههای طرف مقابل سر باز زند، یک مشکل اساسی به وجود میآید.
پیشگیری:
در مورد تفکرات طرف مقابلتان در رابطه با مسائل مالی بیشتر فکر کنید. شما هم راجع به طرز فکرتان با طرف مقابل صحبت کنید. اینکه همیشه احساس کنید بهترین تصمیم را میتوانید خودتان بهتنهایی و بدون مشورت با همسرتان بگیرید، عقیده نادرستی است. اینکه تصور کنید چون همسرتان بدون درنظرگرفتن قیمتها، خرید میکند، پس شایستگی نظردادن درباره مسائل مالی را ندارد هم تصور بسیار غلطی است؛ زیرا او هم مانند شما طرز فکر خودش را دارد که فقط با صحبتکردن میتواند آن را به شما نشان دهد. اگر در رابطه زناشویی، شما آن آدمی هستید که بیمحابا هزینه میکنید و توجهی به قیمتها ندارید، هرگز تصور نکنید که میتوانید بهتنهایی راجع به تمام پولهای ورودی زندگیتان تصمیم بگیرید؛ بلکه قبل از خرید باید با همسرتان مشورت کنید، زیرا هر دو به یک اندازه در مسائل مالی شریک هستید.
نکته مهم اینجاست که زن و شوهر باید درک کنند هر دو در یک تیم هستند و باید از تفاوتهای شخصیتیشان در راستای قویترکردن تیمشان استفاده کنند.
گرفتن حق رأی در مسائل مالی به دلیل داشتن حقوق بیشتر
بیشتر زوجینی که هر دو شاغل هستند، درآمد یکسانی ندارند. گاهی اوقات تفاوت حقوق بین آنها، بسیار زیاد است و این تفاوت درآمد در کل سال، مبلغ قابلتوجهی است. اگر این مسئله بهدرستی مدیریت نشود، میتواند زمینهساز مشکلات بزرگی برای آنها باشد.
کم پیش میآید که زن و شوهر شاغل، به مجموع درآمدشان به شکل «سرمایه کلی خانواده» نگاه کنند. اغلب یکی از آنها که درآمد بالاتری دارد، احساس میکند که میتواند بهتنهایی راجع به آن سرمایه تصمیم بگیرد و طرف مقابل حق اعتراض ندارد! این مسئله با گذشت زمان به یک مشکل اساسی در زندگی زناشویی تبدیل خواهد شد.
پیشگیری:
در ازدواج نباید «مال من» یا «مال تو» وجود داشته باشد؛ همه چیز مال ماست. فراموش نکنید که هر دوی شما در یک تیم بازی میکنید و باخت طرف مقابل، باخت شماست و پیروزی او پیروزی شما؛ بنابراین هر دو به یک اندازه در تصمیمگیریها حق رأی دارید.
بیاعتمادبودن به شریک زندگی
عدم اعتماد به همسرتان زمینهساز مشکلات بزرگی برای شماست. گاهی اوقات یکی از زوجین آنقدر به طرف مقابلش بیاعتماد است که یک حساب بانکی جداگانه باز کرده و مخفیانه اکثر پولهایش را در آن پسانداز میکند. این واقعا یک فریبکاری بزرگ به همسر محسوب میشود. حتی اگر یکی از زوجین سرمایهای دارد که دیگری از آن بیخبر است، باز هم در واقع در حال فریبدادن طرف مقابل است!
پیشگیری:
در مورد تمام حسابهای بانکی و پساندازها با همسرتان صادق باشید. الان وقتش رسیده که تمام فاصلههایی را که بهخاطر چنین مسائلی بین شما و همسرتان ایجاد شده، از بین برود و صداقت جایگزین مخفیکاری شود. سپس دوباره تلاش کنید تا اعتماد طرف مقابلتان را از نو بسازید. درباره اهداف مالی خود با مشورت یکدیگر تصمیم بگیرید و باز هم فراموش نکنید که هر دوی شما در یک تیم هستید.
داشتن توقعات نابجا
یکی از بزرگترین مشکلاتی که بین زوجین اختلافات اساسی ایجاد میکند، داشتن توقعات نابجاست. دعوا و ناسازگاری زمانی آغاز میشود که شما با رویاهای بزرگ وارد یک رابطه میشوید و توقع دارید شریک زندگیتان به تمام آن رویاها رنگ واقعیت ببخشد. درحالیکه باید درک کنید همیشه واقعیت با رویاهایتان متفاوت است. شاید با این طرز فکر ازدواج کردهاید که باید بلافاصله بعد از ازدواج، یک خانه بخرید، اما وقتی میبینید که اولین سالگرد ازدواجتان را مجبورید در یک خانه اجارهای جشن بگیرید، احساس حقارت و ناامیدی تمام وجودتان را پر کند! اجازه ندهید که توقعات بیاساس، مسیر زندگی زناشوییتان را تغییر دهد و حس خوشبختی و آرامش را از شما سلب کند.
پیشگیری:
هیچ قانونی وجود ندارد که بگوید زوجها باید بعد از ازدواج حتما یک خانه بخرند یا در اولین سال زندگی مشترکشان، به خارج از کشور سفر کنند. اگر چنین امکاناتی در حال حاضر برای شما فراهم نیست، نگران نباشید؛ یک برنامهریزی مالی بلندمدت ایجاد کنید تا بعدها بتوانید به رویایتان رنگ واقعیت ببخشید.
مدیریت زندگی مالی توسط کودکان
بچههای شما گرانقدرترین سرمایههای شما هستند. شما دائم به این فکر میکنید که چه کارهایی میتواند آنها را به بهترین نحو ممکن تربیت کند. شاید به این فکر میکنید که باید بهترین امکانات ممکن در اختیار آنها قرار بگیرد تا در رفاه کامل بزرگ شوند؛ اما همسر شما با طرز فکرتان مخالف است، زیرا نمیتواند از پس هزینههای اضافی بربیاید و این آغاز یک مشاجره بزرگ بین زوجین است. این اختلافات، بهخصوص در خانوادههایی که کمالگرا هستند، بیشتر به چشم میخورد و مشکلات بزرگتری را برایشان ایجاد میکند.
پیشگیری:
در مورد نیازهای واقعی بچههایتان با هم صحبت کنید و برای رفع آنها، برنامه بگذارید. با هم مشورت کنید که چقدر از درآمدتان را میخواهید برای کودکانتان هزینه کنید. اما در این میان مشخص کنید که کدام یک از خواستههای آنها غیر ضروری است و نیازی نیست تا پولتان را برای خریدن آن هدر دهید. شما میتوانید با توجه به سن و تواناییهای کودکانتان، وظایف مختلفی را برایشان در نظر بگیرید و اگر این کارها را بهدرستی انجام دادند، به آن ها پاداش دهید تا لذت انجام کار را بچشند. این عمل، علاوه بر اینکه میتواند رفتار کارکردن را بهدرستی آموزش دهد، اهمیت صبر برای رسیدن به خواستهها را هم به آنها نشان میدهد.
جمع بندی
زن و شوهر باید برای داشتن یک زندگی موفق از لحاظ مالی، با تمام وجود با هم همکاری کنند. ازدواج به معنی آغاز یک همکاری است. باید هر چه زودتر اشتباهات فکری خود در زمینه مالی را کنار بگذاریم و به دنبال یافتن زمینههای مشترک باشیم. قطعا یافتن درستترین راه برای ازبینبردن اختلافنظرها در زمینه مالی، کار بسیار دشواری خواهد بود، اما شما میتوانید راههای موثری را در این زمینه یاد بگیرید تا شاهد موفقیتهای مالی خود باشید.
شما با همسرتان ازدواج کردهاید تا یک همکاری همهجانبه را آغاز کنید. در واقع، چه بخواهید و چه نخواهید، برای موفقبودن باید از مهارتهای یکدیگر بهرهمند شوید؛ مخصوصا مهارتهایی که خودتان فاقد آن هستید. زوجی که آزادانه پولهایش را هزینه میکند، با زوجی که با دقت هر چه تمام، قبل از خرید، به بررسی قیمتها میپردازد، قادرند یک گروه فوقالعاده موفق را به اسم «خانواده» تشکیل دهند و از مهارتهای متفاوت یکدیگر به بهترین نحو ممکن بهرهمند شوند.
راشل کروز / مترجم: سعیده صفدری