ابتدا خودت دوست خوبی باش
من جزو کسانی هستم که برادر، بهمعنای پسری زادهشده از پدر و مادرم ندارم، اما در طول این چهلونه سال، دوستانی داشتهام به غایت ناثیرگذار و چه بسا خود نیز برای دوستانم چنین بوده باشم.
در دبیرستان یک رفیق داشتم که رشتهی ریاضی میخواند و حالا اسمش را نمیبرم. منصور شیرزاد از برادرش برایمان تعریف میکرد که فیزیک و فلسفه را خیلی جدی پیگیر بود. همین داستان هم موجب علاقه.مندی جدی من به فلسفه شد که همچنان ادامه دارد.
منصور اشکالات فیزیک من را رفع میکرد و من اشکالات عربی او را. خاطرم هست که او رتبهی ۲۶ کنکور سراسری شد و تا امروز که یکی از افراد مطرح منابع انسانی کشور شده، با هم رابطهی خوبی داریم.
در دانشکدهی طب که بودم پدرم یک پراید داشت که برای نصف دامادهای کلاس آن را گل زده بودم و ذوقم این بود سهمی در شادی رفقایم داشته باشم. آن دامادها الان پزشکان سرشناس مملکتند که یادشان قلبم را تسلی میبخشد.
اخیرا یک رفیق خوب داشتم که سر مسائلی رابطهمان به هم خورد و رنجی عظیم مرا فرا گرفت که با صبوری و دم نزدن تا حدی تسکین یافت. اما در روز عرفه که فرصتی برای دعا دست داد، دیدم خودبهخود دارم او را هم طبق عادت همیشگی دعا میکنم؛ زیرا خاطرات بینظیری که با هم ساخته بودیم حیف بود که تحتتاثیر اتفاقات آخر داستان، مخدوش شود.
این خاطرات خوب است که ما را در سختیهای زندگی قوت و قوام میبخشند.
سالها قبل که از سفری درسی از انگلستان به ایران بازگشته بودم، مهمترین رسانهی انگیزشی ایران، یعنی مجلهی موفقیت مصاحبهای را با من منتشر کرد که با کاوری از من روی جلد کار شد. این کار به من حس مسئولیتپذیری بسیاری را در قبال پیشکسوتان عرصهی موفقیت تزریق کرد؛ چنانکه همیشه به دوستی با خانوادهی موفقیت و خصوصا خانوادهی حلت افتخار کردهام.
مردم از نبودن دوست خوب در این روزگار شاکیاند، درحالیکه هنوز خودشان به اندازهی کافی نکوشیدهاند دوستی خوب بشوند. اگر دنبال صفاتی در همسری شایسته میگردید، پیامش این است که آن صفات را ابتدا در خودتان پیادهسازی کنید.
نویسنده: علیرضاشیری/ طبیب و دانشآموختهی مطالعات روانشناسی یونگ