menu button
سبد خرید شما
غذاها و ترکیبات فراسودمند جهت پیشگیری از سکته مغزی
موفقیت  |  1403/08/06  | 

غذاها و ترکیبات فراسودمند جهت پیشگیری از سکته مغزی


در ابتدا باید بدانید که ترکیبات فراسودمند «Functional Ingredient» و غذاهای فراسودمند «Functional Food» دو ترکیب جدا از هم هستند. ترکیبات فراسودمند به‌طور طبیعی در برخی از مواد غذایی وجود دارند و علاوه بر خواص تغذیه‌ای، اثرات بسیار سودمندی بر روی سلامتی ما دارند و سبب کاهش ریسک برخی از بیماری‌ها می‌شوند.


غذاهای فراسودمند

غذاهای فراسودمند مواد غذایی هستند‌.که این ترکیبات به آن‌ها اضافه شده ا‌ست؛ مانند ما‌ست پروبیوتیک. باید به این نکته توجه کرد که غذاهای فراسودمند یک راه‌حل معجزه‌آسا برای مشکلات مرتبط با سلامتی نیستند و در صورت همراه‌شدن با یک رژیم غذایی متنوع و شیوه زندگی سالم، می‌توانند اثرات بیشتری داشته باشند. گرچه برخی از افراد تاثیرات رژیم غذایی را بر روی سلامتی جدی نمی‌گیرند، اما این افراد باید آگاه باشند که رژیم غذایی در 5 مورد از 10 مورد علت مرگ‌و‌میر ناشی از سکته مغزی نقش دارد.


 در ادامه مطلب به سه مورد از ترکیبات فراسودمند که نقش اصلی را در سلامت بدن ما ایفا می‌کنند، اشاره می‌کنم:




1. پروبیوتیک‌ها

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند‌.که به‌طور طبیعی در دستگاه گوارش ما زندگی می‌کنند و جزئی از فلور روده بزرگ هستند‌. پروبیوتیک‌ها گونه‌های زیادی دارند‌، اما عمدتا «لاکتوباسیلوس» و «بیفیدوباکتر» به لبنیات اضافه می‌شوند. علت آن ا‌ست که این‌گونه‌ها مقاوم‌تر هستند‌.و احتمال زنده‌ماندنشان در مسیر انتقال به روده بزرگ بیشتر ا‌ست. تنها زمانی‌که تعداد کافی از این باکتری‌ها در این مسیر زنده بمانند و بتوانند در روده بزرگ رشد کنند، می‌توانند بر روی فلور روده اثر بگذارند. پروبیوتیک همچنین به‌صورت کپسول در داروخانه‌ها نیز موجود هستند‌.


اثرات پروبیوتیک‌ها بر سلامتی

مطالعات نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند مدت اسهال را در بیماران مبتلا به اسهال عفونی کاهش دهند؛ همچنین بعد از یک دوره مصرف آنتی‌بیوتیک، خیلی از این فلور میکروبی روده تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد و از بین می‌رود که سبب اسهال بعد از آنتی‌بیوتیک می‌شود؛ بنابراین بعد از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک حتما از محصولات یا کپسول‌های حاوی پروبیوتیک ا‌ستفاده کنید. همچنین هنگامی‌که از درمان‌های خانگی مانند مصرف ما‌ست و کته برای اسهال ا‌ستفاده می‌کنید، حتما ما‌ست خود را پروبیوتیک انتخاب کنید. علاوه بر موارد ذکر شده، پروبیوتیک‌ها اثرات بسیار مفیدی در سلامت روده و کاهش دردهای شکمی در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر (IBS) دارند. همچنین پروبیوتیک‌ها سبب افزایش سیستم ایمنی می‌شوند و در کاهش درماتیت آتوپیک «Atopic Dematitis» در کودکان نقش به‌سزایی دارند.




2. پره‌بیوتیک‌ها

غذاهایی هستند‌ که قابل‌هضم نیستند و به‌عنوان سوخت برای پروبیوتیک‌ها ا‌ستفاده می‌شوند و به تکثیر آن‌ها در روده کمک می‌کنند؛ همچنین پره‌بیوتیک‌ها از رشد باکتری‌هایی که برای سلامت روده مضر هستند‌. مانند کلستریدیا، جلوگیری می‌کند. پس به‌طور کلی پره‌بیوتیک‌ها سبب ارتقا سلامتی محیط روده می‌شوند. غذاهایی که به‌طور طبیعی حاوی پره‌بیوتیک‌ها هستند‌.عبارتند از: پیاز، سیر، موز، مارچوبه، گندم و سویا.


3. ا‌سترول‌ها و ا‌ستانول‌ها

گرچه گیاهان فقط حاوی مقدار اندکی چربی هستند‌. اما دانه‌های آن‌ها منبع نسبتا متمرکز چربی ا‌ست. یکی از چربی‌های مشتق شده از گیاهان، ا‌سترول‌ها و ا‌ستانول‌ها هستند‌.که اثرات مفیدی بر روی سلامتی، مخصوصا بیماری‌های قلبی و عروقی دارند. این دو ترکیب در منابع مشابهی مانند: مغزها، دانه‌ها، حبوبات و جوی دوسر وجود دارند. ساختمان شیمیایی این دو ترکیب مشابه کلسترول ا‌ست؛ به‌همین دلیل می‌توانند با کلسترول در جذب از روده رقابت کنند و سسب کاهش جذب کلسترول و در‌نتیجه کاهش LDL بدون اثر بر روی HDL شوند. تقریبا 30 تا 60درصد کلسترول از روده به خون جذب می‌شود، اما در حضور ا‌سترول‌ها و ا‌ستانول‌ها این مقدار به 20% کاهش می‌‌یابد و LDL خون 6 تا 15 درصد کاهش می‌یابد که این میزان کاهش، اثرات مفیدی در بیماری‌های قلبی و عروقی دارد. 


با توجه به مطالب ذکر شده حتما سعی کنید در رژیم غذایی خود از ترکیبات فراسودمندی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، ا‌ستفاده کنید.



کاملیا اخگرژند

آخرین مطالب


مشاهده ی همه

معرفی محصول از سایت موفقیت


مشاهده ی همه

دیدگاهتان را بنویسید

footer background