پدر و مادرها، شما باید پاسخگوی رفتارتان باشید
سوءاستفاده ممنوع
انتشار هرگونه فیلم و یا تصویر کودکان در فضای مجازی با هرقصدی اعم از مدلینگ،تبلیغات و هر موضوعی بدانید بهرهکشی کودکان در فضای مجازی است و بردگی مدرن امروز آن قدر همه گیر شده است که در کشورهای مترقی جهان مجازات بسیار سختی را برای آن در نظر گرفتهاند.
اگرکودکان کار در سطح شهر و خیابان ممکن است با آسیب جسمی بسیار زیاد روبهرو شوند کودکان کار در فضای مجازی سلامت روحیشان در خطر است. بعد از پاندومی کرونا شاهد افزایش موج جدیدی از کودک – سلبریتی و بهرهکشی از کودکان هستیم. در ادامه ده نکتهی مهم در این باره قابلتوجه است.
۱-به جای اینکه به کودکی بگوییم هر طور که هستی دوست داشتنی هستی و برای ما عزیزی، به این بچهها تلقین میکنیم باید دیده شوند و به عنوان یک تبلیغ دیگران آنها را بپسندند.
2-سوءاستفاده از کودکان در فضای مجازی یعنی آنها را پیشفروش کنیم، بدون آنکه آنها اختیار و درکی در این زمینه داشته باشند.
3-دو اختلال بزرگ برای این کودکان یکی خودشیفتگی و دیگری اختلالات هویتی در کمین کودکان مجازی است.
4-یک کودک باید در حال زندگی کند، باید کودکی کند و با گرفتن فرصت از او در آینده اختلالی به نام کودکی نزیسته را با او همراه میکنیم، به طوری که ضربات بسیار سنگینی را از سوی جامعه باید تحمل کند.
5-کودک ما حریم دارد و والدین اجازهی مالکیت بر کودک را ندارند و باید حقوق آنها را محترم بشمارند.
6-پیشنهاد میشود در مدارس به خصوص در سنین دبستان، این حقوق را در کتابهای درسی بیاوریم و به آنها بگوییم که هیچ کس اجازه ندارد از عکس و فیلم شما سوءاستفاده کند.
7-فرزندان، آرزوهای ما نیستند. حواسمان باشد حضور بیش از حد در فضای مجازی منجر به تربیت فردی با شخصیت تاییدطلب و عزتنفس بسیار پایین میشود.
8-دیده شده که کودک کار مجازی توسط یک پیامک که به معنای تایید او بوده، مسیر زندگیاش تغییر کرده و متاسفانه زمینه سوءاستفاده برای بیماران روانی را فراهم کرده است. این خطر میتواند این بچهها را تهدید کند.
9- بلوغ زودرس یکی دیگر از آفتهایی است که کودکان کار مجازی به دلیل حضور بیشتر در این فضا با آن روبهرو هستند.
10- در نهایت به خاطر تغییر هویت فرزندان، مطلقا از آنان سوء استفاده نکنیم و بدانیم به هر شکل ممکن باید روزی به آنها پاسخگو باشیم.