menu button
سبد خرید شما
اعتماد به نفس چیست؟
موفقیت  |  1401/11/30  | 

اعتماد به نفس چیست؟


آیا همه ما می‌دانیم اعتماد به نفس چیست؟ و تا چه حد بر زندگی‌مان تاثیر می‌گذارد؟ «اعتماد» به «نفس» پس یک نوع اعتماد کردن است؟ آیا اینکه بر خودمان اعتماد کنیم مهم نیست؟ اول باید بدانید داشتن اعتماد به نفس یک انتخاب است و باید بخواهید و برای داشتن و ارتقاءش تلاش کنید. اعتماد به نفس یک شبه حاصل نمی‌شود. باید مرحله به مرحله به درجات بالای آن رسید.

تعریف اعتماد به نفس

دنیل گلمن معتقد است این اعتماد یک ویژگی انسانی در رابطه با شناخت از خودش است که در صورت بالا بودن این ویژگی، انسان خود را ارزشمند و توانمند می‌شمارد.

باربارا دی آنجلیس این ویژگی را را باور به توانایی و قابلیت‌های درونی انسان در نظر می‌گیرد. وی معتقد است اعتماد به نفس به این معناست که با هر رویداد و اتفاقی که در زندگی پیش می‌آید و در مقابل آن قرار می‌گیرید، شما می‌توانید از عهده‌ آن بر‌آیید و هر آنچه که لازم است را انجام می‌دهید. هم چنین در تعریفی دیگر از آن به عنوان داشتن ایمان برخلاف ترس یاد شده است.

در تعریف دیگری محمود جولایی بیان می‌دارد که این ویژگی همان باور فرد در رابطه با توانایی‌ها و نسبت‌های فرد به ابعاد خاص خود و یا شرایط و موقعیت‌های خاصی است که با آن رو‌به‌رو می‌شود.

سیندی پیج اندروپیچ، طرز نگرش و پیش داوری شما نسبت به خودتان را اعتماد به نفس تلقی می‌کند و این ویژگی را شامل اعتقادات، ارزش‌ها و واکنش‌های شما در نظر می‌گیرد.

لغت انگلیسی این مفهوم Self-Confidence به معنای باور و اعتماد فرد نسبت به توان و توانمندی‌هایش است.

با توجه به تعاریف، در کل می‌توان گفت اعتماد به نفس باور شخصی فرد به توانایی‌ها و استعدادهای خویش بی‌قید‌و‌شرط و سنجش صحیح و منطقی از آن است. طبق تحقیقات انجام‌شده سطح اعتماد به نفس افراد با توجه به توانایی‌ها و قابلیت‌هایشان معین شده و به سه حالت تقسیم می‌شود: اعتماد به نفس یا بالاتر یا کمتر از توانایی‌ها و قابلیت‌هاست و یا مطابق با آن‌هاست.

اعتماد به نفس واقعی کدام است؟

مفهوم اعتماد به نفس باور شخص به خود‌توانایی‌ها و حس شایستگی است که از درون وی ایجاد می‌شود و نه وابسته به عوامل بیرونی. این تفکر درونی و تعهد شما نسبت به خودتان است.

شروع حس اعتماد به نفس از چه سنی است؟

در 5 سالگی دریافت حس این ویژگی کامل می‌شود؛ یک کودک 5 ساله، اعتماد به نفس کاملی را می‌تواند داشته باشد و در فعالیت‌های خویش تجربه کند. جالب است بدانید این مهم به عواملی چون ژنتیک، نوع رفتار و تربیت والدین، (میزان تشویق و حمایت در برابرش سرزنش و تنبیه سرپرستان کودک) و به طور کلی محیط رشد او بستگی دارد. اما در طی مراحل مختلف زندگی میزان آن متغیر است و حتی آگاهی و رفتار شما هم نقش اساسی در تقویت آن دارد.

راجرز معتقد است زمانی که کودک نسبت به وجود خود و هستی خویش آگاهی پیدا می‌کند و در عین حال عملکرد او توسعه می‌یابد، با انجام فعالیت‌های مختلف، مسائل را درک و تجربه می‌کند و در عین حال معنا و ارزش مفاهیم را متوجه می‌شود و اعتقاداتش شکل می‌گیرد. بنابراین مفهوم خود‌باوری ایجاد می‌شود و فرد وجود مفهوم «من» را حس می‌کند. حال پس از شکل‌گیری این حس کم‌کم ادراک روابط با دیگران را نیز برای وی محسوس می‌شود. کیفیت و ارزش روابط برای او مهم اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

آخرین مطالب


مشاهده ی همه

معرفی محصول از سایت موفقیت


مشاهده ی همه
blank image

جولیا

1402/1/8

مطالب روانشناسی که می گذارید خیلی خوب است عالی لطفا بیشتر مطالب روانشناسی بگذارید ممنون ازتون ❤😍

دیدگاهتان را بنویسید

footer background