menu button
سبد خرید شما
چگونه شخصیتی کاریزماتیک داشته باشیم؟
آلا نواح  |  1402/09/22  | 
نکاتی مهم برای تقویت شخصیت کاریزماتیک

چگونه شخصیتی کاریزماتیک داشته باشیم؟


در بحث ارتباطات و علوم اجتماعی در بین افراد مختلف بر سر مفهوم «کاریزما» اختلاف‌نظر وجود دارد. اما به‌طور‌کلی می‌توان گفت کاریزما در نتیجه تقویت ارتباطات قوی و مهارت‌های درون‌فردی به وجود می‌آید و تمام افراد می‌توانند این ویژگی را در خود پرورش داده و تقویت کنند.

به منظور داشتن شخصیتی کاریزماتیک، شما باید به چگونگی تعاملاتتان با دیگران توجه کافی داشته باشید. اشخاصی که دارای کاریزما هستند، توانایی‌هایشان را به کار می‌گیرند تا مردم را از یک زاویه دید حرفه‌ای، ایدئولوژیک یا اجتماعی با خودشان همسو کنند. به این دلیل، کاریزما اغلب با مهارت‌های رهبری پیوند می‌خورد؛ به این معنا که داشتن یک شخصیت کاریزماتیک می‌تواند از صفات یک رهبر و مدیر موفق باشد.

زمانی‌که از افراد مختلف خواسته می‌شود درباره یک شخصیت کاریزماتیک صحبت کنند، معمولا اکثر آن‌ها یک چهره عمومی مثل یک سیاست‌مدار، یک فرد مشهور یا یک مدیر موفق را مثال می‌زنند. اگر چه تمام این افراد به‌خاطر داشتن شخصیتی کاریزماتیک انسان‌های موفقی هستند، اما بسیاری از افراد عادی نیز هستند که چنین شخصیتی دارند. مثلا حتی یک دانش‌آموز موفق، پیشخدمت یک رستوران یا کارمند یک اداره که با همکاران خود ارتباط موفقی دارد نیز دارای شخصیتی کاریزماتیک هستند. برخی از افراد نسبت به دیگران از کاریزمای بیشتری برخوردارند و این خصلت را می‌توان به‌راحتی در رفتار آنان تشخیص داد.

اما مسئله و پرسش اصلی این است که داشتن چه ویژگی‌هایی باعث ایجاد کاریزما در افراد می‌شود؟ در این مقاله برخی از صفات افراد کاریزماتیک و همین‌طور چگونگی پرورش و تقویت این صفات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

چگونه کاریزماتیک شویم

  1. انسان‌های کاریزماتیک اعتماد‌به‌نفس بالایی دارند یا حداقل قادرند خود را این‌گونه نشان دهند. داشتن اطمینان به خود در برقراری ارتباط در شرایط مختلف مهارتی است که بسیاری از افراد فاقد آن هستند. افراد کاریزماتیک نه‌تنها در هنگام برقراری ارتباط با دیگران با اعتماد‌به‌نفس به نظر می‌رسند، بلکه می‌توانند به دیگران هم در داشتن اعتماد‌به‌نفس کمک کنند. پس افراد کاریزماتیک به نوعی یاری‌رسان و تقویت‌کننده فرایند ارتباطات نیز هستند. افراد دارای کاریزما اصلا متکبر و خودپسند نیستند، بلکه برعکس، افرادی مثبت‌اندیش و خوش‌رفتار هستند.

2) افراد کاریزماتیک دیدی خوش‌بینانه نسبت به مسائل مختلف دارند. این افراد، علاوه بر داشتن اعتماد‌به‌نفس، انسان‌هایی خوش‌بین هستند؛ به این معنا که کاریزماتیک ها تلاش می‌‌کنند در افراد مختلف، شرایط و رویدادها، نکات مثبت را ببینند و معمولا در هر شرایطی سعی می‌کنند خودشان را سرحال نگه دارند. این افراد قادرند دیگران را ترغیب کنند که مسائل را از دید آن‌ها ببینند. بنابراین افراد کاریزماتیک می‌توانند روی دیگران تاثیر بگذارند تا احساسات مثبت بیشتری داشته باشند.

کاریزما

3) افراد کاریزماتیک توانایی دارند که یک بازیگر احساسی باشند. افراد کاریزماتیک این توانایی را دارند که حتی اگر فرد با‌اعتماد‌به‌نفس و مثبت‌اندیشی نیستند، وانمود کنند که چنین خصوصیاتی را دارند. افراد کاریزماتیک، نه‌تنها در نشان‌دادن احساسات واقعی‌شان بسیار توانمند هستند، بلکه معمولا در نقش بازی کردن یا اقدام‌کردن به شیوه‌ای که بتوانند باعث شوند دیگران عقایدشان را باور کنند، بسیار خوب عمل می‌کنند.

4) افراد کاریزماتیک دیگران را به‌سوی خودشان جذب می‌کنند. آن‌ها انسان‌های جذابی هستند و دیگران علاقه دارند به صحبت‌هایشان گوش دهند. این افراد اغلب داستان‌پردازان خوبی هستند و شیوه‌های به‌خصوصی را برای جذب دیگران در زمان توصیف یک مسئله و توضیح درباره آن دارند. کاریزماتیک ها قادرند توضیحات خود را درباره مسائل مختلف در قالب جملاتی کوتاه و مختصر و در صورت لزوم همراه با کمی حس شوخ‌طبعی بیان کنند تا بتوانند توجه و تمرکز حضار را به خود جلب کنند. در زمانی که در گروه‌های کوچک حضور دارند، به زبانی خودمانی و راحت با اعضای گروه صحبت می‌کنند و در زمان سخنرانی و ارائه مطالب در گروه‌های بزرگ نیز زبان بدن آن‌ها به‌گونه‌ای است که می‌توانند به‌راحتی دیگران را تحت‌تاثیر قرار دهند.

5) افراد کاریزماتیک با علاقه به صحبت‌های دیگران گوش می‌کنند. آن‌ها علاقه دارند به صحبت‌های دیگران گوش دهند، چون این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا نقطه نظرات و ایده‌ها و احساسات دیگران را درک کنند. افراد کاریزماتیک به‌دلیل توانایی در القای حس آرامش به دیگران می‌توانند راهنمایی‌های سازنده و تاثیرگذاری به آن‌ها بدهند. یک فرد کاریزماتیک می‌تواند به طور دلسوزانه و متعهدانه‌ای به حرف‌های دیگران گوش کند، صحبت‌های قبلی آن‌ها را با جزئیات به یاد آورد و با این کار احترام به‌دست آورد. یک لبخند صادقانه، یک ارتباط چشمی و حفظ ادب و متانت راهی بسیار موثر برای همسو‌کردن دیگران با خودتان است. اگر با دیگران رفتاری مودبانه و مطلوب داشته باشید، بیشتر به حرف‌هایتان گوش می‌دهند و به‌راحتی با شما همکاری می‌کنند.

کاریزما

6) افراد کاریزماتیک هوش بالایی دارند. این افراد تمایل دارند که با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند و معمولا به خوبی سر صحبت را با دیگران باز کرده و گفت‌وگوها را شروع می‌کنند. آن‌ها علاوه بر اینکه هوش بالایی دارند، به طور دائم دانش و معلومات خود را به‌روز می‌کنند و همواره آگاه هستند که در اطرافشان چه می‌گذرد. آن‌ها اغلب به‌طور کارشناسانه‌ای در زمینه‌های مختلف آگاهی و اطلاعات دارند و به‌گونه‌ای درباره موضوعات پیچیده توضیح می‌دهند که مخاطبانشان به‌راحتی می‌توانند توضیحات آن‌ها را درک کنند. دانش تخصصی باعث می‌شود اطمینان و باور دیگران نسبت به افراد کاریزماتیک افزایش یابد.

7) افراد کاریزماتیک انسان‌هایی قاطع هستند. انسان‌های کاریزماتیک باید قادر باشند افراد را متقاعد کنند که کارهایی را که مدنظر آن‌هاست، انجام دهند و افراد را به یک دلیل واحد با هم متحد کنند. رهبران کاریزماتیک انسان‌هایی قاطع هستند، اما معمولا با روش‌هایی ظریف می‌توانند افراد را توسط استدلال‌هایی که به کار می‌برند، قانع کرده و با خوش‌بینی‌شان در افراد اشتیاق و اطمینان ایجاد کنند و با به کارگیری احساسات آن‌ها، قاطعیت خود را حفظ کنند.

8) افراد کاریزماتیک به جزئیات توجه زیادی دارند. کاریزما تماما درباره توجه به جزئیات، به‌خصوص جزئیات مربوط به چگونگی وقوع تعاملات درون‌فردی است.

داشتن شخصیتی کاریزماتیک برقراری ارتباطات پویا و کارآمد همراه با اشتیاق، داشتن زبان بدن مثبت، خوش‌بینی، اعتماد‌به‌نفس، توانایی متقاعد‌کردن دیگران و جلب احترام و اعتماد دیگران را می‌طلبد. همه افراد می‌توانند از طریق یادگیری و پرورش مهارت‌های تعاملی خودشان و با انجام تمرینات لازم، فردی کاریزماتیک باشند؛ اما توجه به این نکته مهم است که هر فردی، هر چقدر هم شخصیتی کاریزماتیک داشته باشد، باز هم نمی‌تواند تمام افراد را از خود راضی نگه دارد و با خود همسو کند.

آخرین مطالب


مشاهده ی همه

معرفی محصول از سایت موفقیت


مشاهده ی همه

دیدگاهتان را بنویسید

footer background