8 باور غلط در مورد سالخوردگی
سالخوردگی دورانی از زندگی است که مواجه شدن درست با آن می تواند کیفیت زندگی ما را بالا ببرد
1-درد و صدای مفاصل اجتنابناپذير است.
در حقیقت، این ورزشنکردن است که درد مفاصل را اجتنابناپذير ميكند. تحقیق برروي بانوان 40 تا 67 ساله نشان داد، آنهایی که در هر دو هفته حداقل یک بار به مدت 20 دقیقه یا بیشتر ورزش میکردند، غضروف بیشتری در مفاصل خود داشتند؛ پس نتیجه میگیریم که انجام فعالیتهای جسمانی، از آرتروز (درد مفاصل) جلوگيري ميكند.
2-استخوانها شکننده ميشود و بدن افت میکند.
به ياد داشته باشيد که فقط مرگ است که چاره ندارد. مطمئنا پوکی استخوان در سنین بالا رایجتر اما به همان نسبت قابل پیشگیری است.
تحقیق برروي بانوان بالای 100 سال نشان داد که فقط 56 درصد آنها پوکی استخوان دارند که به طور میانگین متخصصان اين پوكي را در 87 سالگی تشخیص داده بودند كه اين خیلی بد نیست. ضمن اینکه مزایای رژیم غذایی صحیح و ورزش بعد از این تحقیق شناخته شد.
3-با بالارفتن سن شور جنسی از بین میرود.
اين موضوع اصلا صحت ندارد.
ناتوانی و کاهش شور جنسی در اثر شرایط بد جسمانی مانند فشارِخون بالا، امراض قلبی، دیابت و افسردگی است که همگی قابل پیشگیری است. راهحل آن هم این است: به خودتان برسید.
البته این مورد را در نظر داشته باشید که با بالارفتن سن شور جنسی کمی کاهش مییابد .
4-ژنها مهمترین عامل فرايند پیری هستند.
اين مطلب صحيح نیست. حتی اگر با سالمترین ژنها به دنیا آمده باشید،اين سبک زندگی شماست كه چگونگی رفتار ژنها را در طول عمرتان تخمین میزند. ژنهای شما میتوانند با آنچه که میخورید و با میزان فعالیت جسمانیتان و حتی میزان مواد شیمیایی تغییر کنند.
5-وقتی پا به سن میگذارید، خلاقیتتان را از دست میدهید.
الزاما اينگونه نيست. در حقیقت، خلاقیت برای بزرگترها مزایای بسیاری دارد. تحقيقي نشان داده است افراد مسنی که به گروه همسرایان پیوستهاند، نسبت به گروه مخالف، سالمتر بوده و داروی کمتری مصرف میکردند و کمتر دچار سکته میشدند.
همچنین، آنان اذعان دارند که کمتر احساس تنهایی میکنند؛ نگاهشان به زندگی بهتر است و در فعالیتهای بیشتری شرکت میکنند.
6-رشد مغز بعد از 30 سالگی متوقف میشود.
این باور غلط در دهه 1990 نسخ شد و از آن پس، محققان هیچگاه مغز را چیزی ثابت و ایستا ندانستند. در عوض، مطالعات نشان میدهد که تا آنجايی که انسان دست از تلاش و مبارزه برندارد، مغز به فرستاندن ارتباطات جدید ادامه میدهد و به ارتباطات موجود شدت میدهد. حقيقتا مغز، برترین و عالیترین ماهیچه بدن است.
7-با افزایش سن مغز جمع میشود.
این باور در نتیجه تحقیقی شکل گرفت كه در سال 2002 انجام شد. اين تحقيق نشان داد «هیپوکمپوس»، قسمتی از مغز که حافظه را کنترل میکند، در افراد مسن نسبت به جوانان کوچکتر است اما چند سال بعد تحقیق دیگری این تحقیق را نقض کرد؛ زیرا حاکی از آن بود که استرس مزمن، موجب جمعشدن هیپوکمپوس میشود و «هیپوکمپوس» در جوانانی که هميشه در زندگي تنش داشتند، نیز به کوچکی «هیپوکمپوس» افراد سالخوردهاي بود كه آنها هم تحت فشار عصبي بودند.
8-بزرگترها همیشه غمگین و بدخو هستند.
كاملا اينطور نيست. تحقیق برروي 40 فرد بالاي 100 سال نشان داد كه که اين افراد علیرغم مشکلات خاص ذهنی و جسمی كه دارند،71 درصدشان شاد بودند و باقي آنها نیز اذعان داشتند که اكنون نيز همان شور و حال جوانی را دارند.
بهعلاوه، هنگامی که این گروه با گروهي از افراد میانسال مقایسه شدند، مشخص شد که هر دو گروه به یک اندازه شاد هستند و از همه مهمتر، حدود 70 درصد افراد 100 ساله اظهار كردند که آنها اغلب میخندند.
همه این مثالها چه معنی دارد؟ همه این موارد ما را به این نتیجه میرساند که تعریفي جهانی برای سالخوردگی وجود ندارد. اينكه چطور به پیری برسید کاملا به خود شما بستگی دارد و آغاز نوشتن آن تعریف، اكنون است. دوست دارید سالخوردگیتان چگونه باشد؟ همین حالا در مورد آن تصمیم بگیرید.