
احمد حلت |
1404/03/05 |
10+1 راهکار دکتر احمد حلت برای مدیریت تنهایی
«آروین یالوم» معتقد است یکی از رنجهای بشر تنهایی و احساس پوچی است و در تمام طول تاریخ انسان در حال دستوپنجه نرمکردن با این رنج بوده است. به نظر یالوم، تنهایی از ابتدای تولد تا پایان زندگی بهعنوان یک دغدغه با انسان همراه است.
علت تنهایی میتواند مرگ یک عزیز، طلاق یا مهاجرت باشد. واکنشهایی مثل پرخوری، بیخوابی، استفاده از مواد مخدر و آرامبخش، تماشای بیشازحد تلویزیون و پناهبردن به اعتیاد هم میتواند تنهایی را تشدید کند. پس تنهایی را مشکلی تغییرپذیر و فرصتی برای انجام کارهای مثبتی که دوست دارید در نظر بگیرید و همین امروز آغازگر یک ارتباط باشید.
یازده نکتهای که در اینجا آمده میتواند شما را در مدیریت بهتر تنهاییتان یاری کمک کند.
- تحقیقات نشان میدهد افراد بین 15 تا 25 سال و افراد بالای 65 سال نسبت به بقیه سنین احساس تنهایی بیشتری دارند، اما در کل در همه سنین، حدود 20 تا 25 درصد افراد این حس را دارند. پس حواستان باشد که شما تنها نیستید.
- تحقیق دیگری نشان میدهد روابط سطحی و بدون احساس، سبک ارتباطی پرخاشگرانه، عجولبودن، عدم اعتماد به دیگران و ترس از قضاوتشدن توسط دیگران از علل عمده این احساس هستند. پس کاغذ و قلمی بردارید و شروع کنید و بنویسید که کدام یک از این علل در شما وجود دارد؟ آنها را به کمک یک درمانگر از بین ببرید.
- میتوانید در گروههایی که همفکر شما هستند عضو شوید. اگر دوست دارید به کوه بروید، کتاب بخوانید، شعر بگویید یا مهارت و هنر ویژهای را یاد بگیرید، افرادی را که با شما سلیقه مشترک دارند، پیدا کرده و سعی کنید با آنها وقت بگذرانید.
- اگر بتوانید به درونتان سفری داشته باشید و ویژگیهای مختلف شخصیتی خود را مرور کنید، میتوانید از امتیاز تنهایی برای رشد شخصیتان بهره ببرید.
- داشتن یک حیوان خانگی میتواند احساس ارتباط و مراقبت دائم را در شما ایجاد کند. پس میتوانید حیوانات کمخطر خانگی را برای خود به عنوان یک دوست انتخاب کنید.
- گاهی سینما رفتن، رستوران رفتن و قدمزدن در پارکی که دوستش دارید میتواند حتی بیشتر از با کسی بودن به شما لذت بدهد. همین حال تصمیم بگیرید برای خود زمانی بگذارید، کاری را که دوست دارید انجام دهید و کودک درونتان را خشنود کنید.
- با تجربههای تازه خودتان را به هیجان بیاورید. در زمان کمحوصلگی میتوانید مثلا مسیر رفتن از منزل به محل کارتان را تغییر دهید و با خلاقیت در درستکردن یک غذای خانگی، لذت دنیا را ببرید.
- یکی دیگر از ویژگیهای مثبت تنهایی دوری از آدمهای سمی است؛ آدمهایی که با شما همدردی نمیکنند، عزت نفستان را نشانه گرفتهاند یا آن قدر خودشیفتهاند که میخواهند با تسلط بر شما، سلطهپذیریتان را مورد امتحان قرار دهند. حواستان باشد که از آنها فاصله بگیرید و به دنبال روابط بهتر با انسانهای دارای انرژی مثبت باشید.
- شنونده خوبی باشید و همدلی را تمرین کنید و تا میتوانید مهارتهای مختلف را یاد بگیرید و کتاب بخوانید. هر چقدر بیشتر مطالعه کنید در محافل مختلف حرف بیشتری برای گفتن و در نتیجه برقراری ارتباط دارید.
- شما شروعکننده ارتباط باشید؛ حتی با یک سلام! تجارب خود را با دیگران در میان بگذارید و سعی کنید از همین لحظه به جای لعنت فرستادن به تاریکی، شمعی روشن کنید.
- به عنوان آخرین توصیه، در جایی که هیچ کس ما را درک نمیکند، این شعر را به شما تقدیم میکنم: دلا خو کن به تنهایی که از تنها بلا خیزد/ سعادت آن کسی دارد که از تنها بپرهیزد


گیر به جزئیات!

تاثیر کوچینگ بر بازاریابی

استراتژی بازاریابی و برنامهی بازاریابی چیست؟
