
۱۰ راهکار دکتر احمد حلت برای گذر از حسادت
1- حسادت گونههای مختلف دارد و به شکلهای متعددی بروز پیدا میکند. یکی از شکلهای شایع و رایج حسادت برگرفته از حس مالکیت است. حسادت یک هیجان و واکنش نسبت به تهدیدی برای از دستدادن چیزی است و در روابط انسانی به اشکال مختلف رقم میخورد.
2- حسادت وقت شما را هدر میدهد و فکر شما را مشغول میکند و به روابط شخصی و حرفهایتان صدمه میزند. این احساس شخصیتتان را تغییر میدهد و حس منفیبافی را در شما تشدید میکند.
3- دلیل حسادت خود بشناسید. اگر دوست شما به تازگی خودرویی خریده و شما به او حسادت میکنید، قبل از رویارویی با این احساس، از خود بپرسید که آیا شما از کامیابی او خرسند هستید و میخواهید امکان مالیای مانند او برای خرید ماشین داشته باشید؟ با این ترفند حسادت به غبطهخوردن تبدیل میشود. برخلاف حسادت، غبطهخوردن توام با خیرخواهی برای دیگری است. مثلا اگر کسی خوش صداست، با خود میگوییم «کاش من هم صدایی مثل او داشتم»؛ اما در حسادت دوست دارید دیگری لال شود و صدایی از او برنخیزد!
4- کمک گرفتن از یک مشاور کاربلد و انتقال احساستان به او میتواند به تعدیل حس حسادت شما کمک میکند. اگر خودتان بهتنهایی توانایی مقابله با احساس حسادتتان را ندارید، این چالش را به عنوان یک اختلال روان بشناسید و از یک متخصص حوزهی سلامت روان کمک بگیرید.
5- از دلایل شایع حسادت، احساس عدم کفایت شخصی است. فردی با این ویژگی بر داشتههایی از دیگری تمرکز میکند که خود از آنها بهرهای ندارد. برای گذار از چنین حس ناخوشانیدی منطقیست که مقایسهی شرایط خویش با دیگری را کنار بگذارید. حواستان باشد که حال خود را هم با آیندهی دیگران هرگز مقایسه نکنید.
6- یک راهکار مهم نوشتن احساس شخصی است. یادداشتهای روزانه میتوانند شما را به سمت بهبودی ببرند؛ پس ابتدا دلیل حسادت خود را بنویسید و با جزئیات کامل روشن کنید که چرا نسبت به دیگری چنین احساسی دارید؟ بنویسید در آن زمان که مثلا دیگری را با خودروی گرانقیمتش دیدید، چه احساسی داشتید؟ و دوست داشتید چه کار کنید؟ پس از روایت این احساس متوجه دلیل اصلی آن میشوید.
7- متاسفانه گاهی افراد باطن زندگی خویش را با ظاهر زندگی دیگری مقایسه میکنند. فراموش نکنید که شاید زندگی دیگران به ظاهر عالی و بینقص به نظر برسد، اما در باطن بسیار پرچالش بوده و ایراداتی داشته باشد که ما از آنها مطلع نیستیم. خداوند برای هر انسانی مقدر کرده که با تلاش و سختکوشی و فرصتشناسی زندگیاش را تغییر دهد.
8- دفتری تهیه کنید و آن را دفتر سپاسگزاری بنامید و در آن از دوستان، استعدادها و غذاهای مورد علاقه، خاطرههایی که شادتان میکند، موقعیتهای خوشایند پیشرو در زندگی، دستاوردهایتان و ... بنویسید و از داشتن آنها خرسند باشید و ابراز قدردانی کنید.
9- بر استعداد و داشتههای خود تمرکز کنید و قدرشناس باشید. وقتی ذهن شما به طور ناخودآگاه به سمت نداشتهها کشیده میشود آگاهانه تلاش کرده و روی داشتههایتان تمرکز کنید.
10- حسادت لزوما منفی نیست و اگر مدیریت شود به حس رقابت تبدیل میشود. میتوان گفت که یکی از امتیازهای برآمده از حس رقابت، هدفمندترشدن فرد است. پس اهداف بزرگتر را به اهداف کوچکتر و واقعگرایانه تبدیل کرده و برای تحقق آنها برنامهریزی کنید.


نفعگرایی!

نقش تغذیهی سالم در ارتقای سطح هوشیاری و تقویت قدرت یادگیری

یادگیری زبان انگلیسی در 10 جلسه
